Leuke spots, Reizen

Weekje België: op uitstap in Lier en Antwerpen

Amai, wat is ons buurland België toch plezant! Want: een schoon taaltje, aangename gastvrijheid en lekker dichtbij. Zin om een (lang) weekend te vertoeven over de grens? Dan heb ik een leuk tripje voor je ter inspiratie. Van ruimte en rust op het platteland in Lier naar de drukke stad Antwerpen.

Genieten over de grens
Drie weken geleden vierden m’n vriend Arthur en ik wat dichterbij vakantie op twee locaties in België. Een keer geen onhandige vliegtijden en nachtbrakende ritten naar Schiphol waar inpakstress en gedoe met de koffer aan vooraf gaan, maar gewoon de auto inladen en gáán wanneer we willen. De weersvoorspellingen waren meer dan OK dus met onze volgepakte auto reden we naar het Vlaamse Lier in nog geen 2 uur. Chill!

Prachtige plek op het platteland
Daar verbleven we drie nachten in een zelfstandig AirBnB appartement grenzend aan het huis van de eigenaar en host. Het huis bevindt zich aan een doodlopende straat tussen de velden met een grote tuin, petanquebaan, boomhut en zwemvijver. En een lieve hond en kat. 🙂 Je kan er lekker relaxen in de natuur. Wat ook heel fijn was? De ontbijtjes en diners op een huge dakterras met rondom uitkijk. Door AirBnB komen we op deze leuke plekken waar je anders nooit zou komen. Ben je nog geen lid van AirBnB? Maak een account aan via deze link en dan krijg je een tegoed van 25 euro voor je eerste reis.

Plezier in Lier
Waarom Lier? Deze stad aan het water ligt ten zuidoosten en nog geen halfuur rijden van Antwerpen. Lier heeft een dorps gevoel en is compact met een marktplein, winkelstraten, wat musea en een paar bezienswaardigheden zoals de Zimmertoren en toeristen activiteiten. Ook zijn er jaarlijkse evenementen zoals het BOHO wine festival. ‘Lierke Plezierke’ zeggen de locals dus dat belooft wat. De schapenkoppen zie je niet alleen in het monument, maar ook in veel andere vormen als koekjes en chocolaatjes. Je kan er dus lekker terrassen, shoppen en.. natuurlijk de fameuze Belgische wafel eten. 🙂

Foto door Agnes Van Parijs

Suppen
Ook loopt de Nete rivier door de stad heen, waarop je een guided boottochtje kan doen. Wij gingen liever zelf peddelend het water over. Suppen staat voor ‘stand up paddling’ op een surfboard. Je kan staand, zittend of liggend al peddelend op het water varen. We boekten via Benny’s Sup School en verzamelden in het stadspark. Al suppend de stad verkennen is fun! Vanaf het water ontdekken we dan ook een leuk terras om na het suppen neer te strijken. 😎

Einde van de sup! We zijn niet in het water gevallen 😉 wel over een dikke dooie vis geroeid, bluh.

Cheers!

Van der Valk
Ons verblijf in Lier vervolgden we met een weekend in Antwerpen. Na slechts een half uurtje rijden checkten we in bij het vier sterren Van der Valk en oh my, wat een heerlijk luxe en stijlvol hotel is dat! Alles klopt: de ideale locatie, een mooi interieur, vriendelijke bediening, wellness en het allerbeste ontbijt ever. Heb je ook allergieën en/of intoleranties? Dan kom je niets tekort. Ja, ik ben fan.

Foto door Van der Valk

Foto door Van der Valk

Jammie buffet!

Antwerpen by bike
Antwerpen is een grote stad vol cultuur, architectuur, mode, gastronomie en shopping. Aangezien we bijna iedere stad graag op de fiets stappen, huurden we de Velo. Voor maar 4 euro per dag heb je overal in de stad een stadsfiets die je op elk station kan halen en parkeren. En er zitten véél stations in de stad dus er is altijd wel een in de buurt. Zo ben je lekker mobiel en flexibel. Je voelt wel alle drempels en hobbels. Van de rust in Lier was het wel even overschakelen en wennen aan zoveel prikkels overal. Het centrum was mega druk dat het was niet meer leuk of gezellig was. Alle terrassen zaten vol, je moest continu uitkijken of je niet tegen iemand opbotst of wachten op de stroom mensen voor je dat zich verplaatst. Een tip: fiets niet door de grote winkelstraat van het centrum waar heel veel mensen lopen te winkelen, want dat is nogal een uitdagend parcours. Pak een paar zijstraten en je ziet nog meer van Antwerpen.

 

Museum Aan de Stroom (MAS)
Het MAS is meer dan een museum. Het is een indrukwekkend pakhuis midden in de bruisende wijk ‘het Eilandje’. Een wandelboulevard met metershoge glaspartijen leidt je er 60 meter hoog. Op elke verdieping wacht je een nieuw verhaal over Antwerpen, de stroom, de haven en de wereld. De collectie van 500.000 museumstukken geeft je in vaste en wisselende expo’s een verfrissende kijk op de stad en haar eeuwenlange contacten met de wereld. En helemaal boven, op de 10de verdieping geniet je van een 360 graden panorama over de stad, de haven en de stroom. Wij sloegen de stroom aan verhalen over en gingen direct door naar het dak voor een panorama view.

 

Shoppen bij Juttu
De eerste zondag van de maand is koopzondag in Antwerpen. Gelukkig maar voor mij, want Arthur keek z’n voetbalwedstrijd in de Ierse Pub dus ik ging los. Naast de vele grote winkelketens (die we in Arnhem ook hebben) ontdekte ik een nieuwe winkel: Juttu store (‘home of brands, house of friends’) met de leukste en eerlijke merken en lokale initiatieven in fashion, deco, beauty & food. Elke 10 weken vindt je een nieuw opkomend creatief talent in de Pop-up Space. Hier snuffelde ik lekker lang rond en scoorde superleuke kaartjes en een mooie broek.

Rooftop Yoga Session
Via AirBnB kan je niet alleen woningen boeken, maar ook ervaringen met locals. Zo ook de rooftop yoga session van Kristel van Greenhouse Yoga. Als je van yoga houdt op een bijzondere locatie is dit een echte aanrader. Ze geeft les in kleine groepjes of zoals in mijn geval privé. Wat een luxe! Helemaal omdat ik mocht kiezen of ik Yin of Vinyasa Yoga wilde doen. Ik doe zelf altijd yin yoga en was wel benieuwd naar vinyasa dus hebben we een combi gedaan. Na flink opwarmen met intensieve oefeningen in de studio, sloten we de les af met yin op het zonnige dakterras met uitzicht over Antwerpen: wauw. Ik heb ervan genoten! Ook van de spierpijn (oef) dus daarna op het terras hangen was dan ook zeer noodzakelijk 😛 . Overigens is haar penthouse ook te huur.

We kijken terug op een geslaagde week! Kom jij wel eens in Belgische steden als Lier en Antwerpen? Wat zijn jouw tips? 

Deze blogpost is niet gesponsord. Dat betekent dat we de overnachtingen en de activiteiten onafhankelijk boeken en geheel zelf betalen. Uit eigen initiatief en enthousiasme schrijf ik over mijn ervaringen. Meer info over de hotspots? Stuur even een mailtje naar lianne.kruese@gmail.com. 

Previous Post