Auw of wauw, Leuke spots, Levensdingen, Prikbord

Lunchen bij Josephine Coffee Arnhem

Vorig weekend sprak ik gezellig af met een vriendin bij Josephine Coffee, espressobar sinds 2011 in de Bakkerstraat in Arnhem. Deze espressobar staat erom bekend dat ze er niet zomaar een zijn dus dat wekt mijn nieuwsgierigheid. Ik kende het nog niet en dat is voor mij heel uitnodigend, want hoe leuk is het om ergens te komen waar je nog niet bent geweest? Gelijk toen ik de deur binnen liep, voelde het als een ‘warme’ verrassing. Het barretje (het is niet heel groot, maar ook niet klein, ik denk zo’n 10 tafels) is inderdaad een beleving. De ambiance is erg leuk en het concept, de inspiratie van reizen, sprankelt van de muren en van de kaart.
IMG_9207

Grenzeloos genieten van al het lekkers
Zoals haar felle wand laat zien, hebben ze ‘Juice, ontbijt, coffee, lunch, cake, tea en sweets’. Als nu al trouwe fan, zit ik er na een week alweer voor de 2e keer voor een lunch. Ik ga zitten op een hoge stoel op het laatste vrije plekje bij de deur, het is druk. Vanaf hier heb ik mooi overzicht over de bar waar ik dichtbij zit. Wat me opvalt is dat ze een niet hele grote kaart hebben, maar wel bijzonder uitgebreid. Veel verschillende soorten belegde broodjes en veel (combinatie)mogelijkheden bij de juices. Je kan bovendien kiezen tussen 4 soorten brood en dan ook nog of je ‘m warm of koud wil. En dat alles is helemaal vers. De eerste keer koos ik een geitenkaas met peterselie, pecannoten, bacon en aceto balsamico op Wildkorn brood, heerlijk! Sippend aan een Chai Tea Latte heb ik me laten vertellen en ervaren dat deze koffie echte Chai kruiden (bij veel koffiebars wordt poeder gebruikt) bevat en er dus geen/weinig suiker in zit. De thee sopte dan ook lekker in het schuim en ik besefte bij het uithalen dat ik ‘m toch iets langer had moeten laten zitten voor meer theesmaak.

Alles naar wens? 
Ondertussen komt er een bedienster aan om te vragen of alles naar wens is. Jazeker! Aangezien we nog niet uitgekletst waren, bestelde ik erna een warme choco de je zelf mag smelten (een lolly), met een marshmallow. De tweede keer koos ik voor gorgonzola met dadels, peer en vijgencompôte, tevens warm en op Viking brood. En een verse jus met aardbei. Jam! De eigenaren van het koffiehuisje dat Zweeds aandoet, inspireerden zich voor de inrichting en de recepten tijdens het reizen. Dat is ook wel te zien aan de wand, de wereldkaart met de bezochte plaatsen. Ze zijn op veel verschillende plekken geweest, maar het meest zijn ze betrokken met Zweden, wat je naast de recepten van lokale vrienden, ook wel een beetje terugziet in de inrichting en merkt in de gastvrijheid. De prijzen vallen overigens wel mee: voor 10 euro heb ik een prima lunch.
IMG_9208

Deze inspirerende plek is niet vervelend om te wachten op je bestelling
Op de bar en op de wc staan leuke spreuken naar voren zoals ‘got a whole latte love’, ‘coffee is not my cup of tea’ en ‘espresso, niet expres zo’. Nu is het lekker om binnen te zitten (warm!), maar er is ook een terras dus die ga ik zeker in de zomer eens bezoeken. Ze hebben lekkere juices en populaire huisgemaakte ijsthee. Ondertussen begin ik honger te krijgen (het is kwart voor 2 ’s middags) en kijk ik watertandend uit naar mijn luxe broodje dat vast weer een feestje is om te verorberen. En jawel, de bedienster zet het voor m’n neus neer. Het ziet er weer appetijtelijk uit.

En dat is ‘ie ook; smullen maar!
De gorgonzola is wel iets te smeuïg, want het sijpelt bijna van m’n brood af. Het is lekker en sterk. De zoete dadels en de zelfgemaakte compote heffen de ietwat indringende smaak op. Een prima combinatie. Voor me ligt nog een heel half broodje te wachten dus ik ga gauw verder smikkelen voordat ‘ie koud is. Mijn volgende broodje (een andere keer uiteraard:p) wordt een tonijnbroodje zie ik al wel bij de buren. En oja, een hightea lijkt me ook wel eens leuk en ik wil de Zweedse Frambozen taart ook wel eens proeven of de huisgemaakte appeltaart van oma Josephine en… Bon appetit!

Previous Post Next Post