Auw of wauw, Levensdingen, Prikbord

REVIEW | Hema wireless bluetooth headphone

Waar en wanneer gekocht: Hema Arnhem, augustus 2015, ook online te bestellen via www.hema.nl
Prijs: 25 euro
Maat: One size
Gebruiksduur: 6 uur (volledig opgeladen)

Mijn eerste koptelefoon en gelijk een draadloze met Bluetooth! De Hema was de eerste winkel waar ik als amateur luisteraar (met de standaard witte oordopjes) naar koptelefoons zocht en het was gelijk raak: de oranje wireless bluetooth headphone.

Een echte eyechatcher en de laatste in het schap. Hebben!

Dacht ik gelijk, want het kleurtje is lekker fel en dat vind ik wel ‘hip’. Ik krijg zo nu en dan ook wel bekijks (tenminste, ik ga ervan uit dat dat vanwege mijn koptelefoon is ;))
De koptelefoon is verstelbaar in verschillende maten, maar deze past mij net op de kleinste grootte. Van mij had de koptelefoon iets kleiner gemogen, zodat deze nog wat beter op mijn hoofd paste want nu glijdt deze net niet van mijn hoofd als ik gewoon loop. Met het hardlopen moet ik ‘m af en toe weer goed zetten.
De kussentjes die op je oren zitten zijn prettig en zacht. Al beginnen ze al wel wat te slijten (Ik heb ‘m nu een halfjaar). Ze dempen het geluid goed, want ik hoor nauwelijks nog m’n omgeving. De kwaliteit van het geluid is goed, al moet ik zeggen dat ik wel eens iets betere kwaliteit heb gehoord, maar het is zeker fijn genoeg om uren muziek mee te luisteren. De koptelefoon zit erg lekker op je hoofd, omdat er geen draden aan de koptelefoon verbonden zitten; je voelt je erg vrij 🙂

Op de koptelefoon zitten verschillende knoppen, waarmee je de volgende handelingen kunt doen:

• De bluetooth van de koptelefoon aan- en uitzetten;
• Switchen tussen de muziek nummers;
• Muziek pauzeren en starten;
• Een inkomend telefoongesprek aannemen en ophangen.

IMG_8978

Daarnaast heeft de koptelefoon ook een mini-usb ingang, ingang voor een kabel en een microfoon voor het voeren van telefoongesprekken. Op deze manier kan de draadloze koptelefoon opgeladen worden via de usb-ingang en kan de koptelefoon ook via een draad gebruikt worden. Dit is handig wanneer je een apparaat gebruikt dat geen bluetooth functie heeft of wanneer de batterij van de koptelefoon op is en je wel muziek wilt luisteren. Nadeel is wel dat als je onderweg bent en de batterij op raakt, je harde piepjes te horen krijgt. Heel irritant als je nog graag muziek wil luisteren. Ze zouden beter een subtielere piep kunnen instellen eerder van te voren zodat je sneller de kans hebt om ‘m weer op te laden.

Wat wel praktisch is dat je de koptelefoon fijn om je nek kan dragen wanneer je deze niet gebruikt én je kan ‘m in elkaar klappen waardoor je deze makkelijk in je tas kunt opbergen en meenemen. Handig!
Al met al is deze draadloze koptelefoon een aanrader met een goede prijs/kwaliteit verhouding.

Hoe luisteren jullie het liefst naar muziek? En wat vinden jullie van de draadloze koptelefoon?

Previous Post Next Post