Leuke spots, Levensdingen, Prikbord

Bereleuk dagje uit in Amersfoort: naar het Dierenpark en uiteten in het centrum

plattegrond
Gisteren gingen Arthur en ik naar Amersfoort. We wilden er weer eens op uit naar een stad in Nederland en mijn collega tipte me dat Amersfoort wel gezellig is. Het Dierenpark Amersfoort is bezienswaardigheid nummer 1 en het leek ons wel leuk om daar ook eens een kijkje te nemen. Aangezien we vaak naar de Burgers Zoo geweest zijn in Arnhem, waren we benieuwd naar een ander park.


IMG_9756Veel te zien in Dierenpark Amersfoort
En wat voor een! Wat een leuk, gezellig, kindvriendelijk (ook grote kinderen zoals wij) park. Bij binnenkomst nemen de beren al je aandacht en met het bruggetje over de kooi heen waardoor je ze van boven ziet, maakt het een hele (bijzondere) ervaring. In het hele park hangen ‘mis het niet’ bordjes die je kan volgen zodat je alles ziet. Deze volgden we maar al te graag, want er was veel te zien. Neushoorns, flamingo’s, kamelen, leeuwen, gorilla’s, olifanten en nog veel meer.

Kleurrijke wandeling
Alle verblijven zijn leuk opgemaakt met gezellige kleuren en attributen. Ook staat er bij sommigen hoelaat het voedertijd is of je de verzorger kan spotten. Daarnaast kan je een ‘guided tour’ maken door het park met informatie van achter de schermen. Hier moest je 5 euro voor betalen en daar hadden wij geen zin in (21 euro entree vonden wij wel genoeg). Dus zijn zelf gaan lopen. Het meest indrukwekkende vond ik toch wel de gorilla die achter het raam zat en naar je wees.

11

Winkels kijken en eigen voedertijd
Na 2,5 uur in het park te hebben gelopen, vonden we het tijd voor een bezoekje aan het centrum van Amersfoort. Het was best druk, maar dat maakte de stad wel gezellig. We scoorden allebei wat leuks en liepen rond 17.00 uur naar het Lieve Vrouwenplein. We kregen immers wel wat trek. We konden daar gelukkig zonder reservering nog terecht bij restaurant ’t Lieve vrouwtje waar we een lekkere maaltijd aten. Een geslaagde dag en Amersfoort is inderdaad een aanrader! Je kan er ook een rondvaarttocht doen met de boot (wij vonden het te koud daarvoor). Dat bewaren we voor de lente of zomer. In ieder geval redenen genoeg om terug te komen 🙂

 

Previous Post Next Post