Levensdingen, Prikbord

Cac, mijn blog heeft een nieuwe naam én look! Wat is nieuw en waarom?

Hello new look
Ja, je ziet het goed: mijn blog (voorheen www.liannekruese.nl) heeft een nieuwe naam én een nieuw stekelig jasje! 🌵 Don’t worry, hij prikt niet. Niet echt. De oude url blijft bestaan, maar voortaan communiceer ik verder met www.prikkelendepraatjes.nl. Ik was toe aan een compleet nieuwe ‘outfit’ voor mijn blog. En die is er, hoera! En je snapt nu vast ook waar die cac in de berichttitel voor staat toch? 🙃

 

 

 

Even terug..
Want hoe zag mijn blog er eerst ook alweer uit? Nou zo *klik hiernaast op het screenshot en zoom in* Zoals je ziet is er behoorlijk wat veranderd. Mijn oude look beeldde vooral mijn lifestyle likes uit onder mijn (bij)naam Lien. Niets mis mee en ook best tof als eerste creatie al zeg ik het zelf, maar ik vind dat mijn blog nu echt meer een doorgeweven ‘merk’ is. Het prik(kel)t aan alle kanten? 😉 nu heb ik in ieder geval een duidelijk beeldmerk met een persoonlijke touch. En dat vind ik tof! I love to brand en dit geeft mij een boost. Jou ook?

 

 

 

Achter het scherm
Heel eerlijk; mijn blog stond zo nu en dan een beetje stil. Dat vraagt om een uitleg! Ik vind het lastig om het schrijven van artikelen naast een drukke baan te combineren. Ik vind het heerlijk om mijn eigen ding te doen en aan mijn hobby te werken, maar het moet wel in balans blijven. Dus ik heb mezelf dan ook de afgelopen tijd vrijgelaten in de momenten dat ik er zin in heb zodat het geen ‘moetje’ wordt. Daarom onderhoud ik deze blog vrijblijvend -en niet als een verplichting- zodat het leuk blijft. 😌 Verwacht hier dus (helaas) niet iedere week een aantal artikelen, maar gemiddeld één per maand. Met welke frequentie dan ook, deze nieuwe look prikkelt en inspireert me sowieso om lekker door te bloggen!

What about the cactus?
Je vraagt je waarschijnlijk af waarom de cactus mijn bron van inspiratie om uit te beelden op mijn blog. Deze mooie, stoere en verrassende oerplant is er in allerlei soorten en maten en is onmisbaar in elk interieur (en nu dus op ook deze blog). Ik vind het een inspirerende plant als het gaat om levensfilosofie. Ik wil jullie de volgende quotes dan ook niet onthouden:

‘Life is like a cactus: thorny but beautiful’

‘Life is like a cactus: full of pricks but also very beautiful’

‘The world is full of cactus, but we don’t have to sit on it’ 

‘Bloom where you are planted’

Wat ik hieruit opmaak? Over het algemeen is het leven mooi en geniet ik ervan, maar soms is het wat stekelig en doet het pijn. Het gaat erom hoe jij daarmee omgaat. En vertrouwen hebt dat het (altijd) beter wordt, want dan komt er ineens een bloemetje tevoorschijn. Blooming wonderful, nietwaar?

Persoonlijke metafoor
De kenmerken van de cactus linken bovendien met mij als persoon. Wil je weten welke? Nou, komen ze:

  • graag prikkel ik mezelf en jou met leuke artikelen. Ik streef ernaar te inspireren, stimuleren of gewoonweg te vermaken.
  • we leven in een wereld met veel prikkels. Ik ben daar best gevoelig voor oftewel kan snel overprikkeld raken dus daarin moet ik mezelf zo nu en dan beschermen met m’n stekels.
  • ik kan (bijna) overal aarden. Ik woonde een halfjaar in Frankrijk en maakte een grote reis door Azië, voel me snel thuis als ik een fijne familie om me heen heb.
  • ik hou ervan om te groeien en bloeien, natuurlijk in de vorm van persoonlijke ontwikkeling.
  • de cactus kan prima overleven in de woestijn; ik hou van warme landen en (niet te) droge humor. Een minpuntje: ik drink te weinig.

Prikkelende plaatjes
Soms vullen praatjes geen gaatjes, maar plaatjes wel. Wat is het onwijs tof om mooie dingen vast te leggen en dit te delen met de wereld. Daar haal ik energie uit. Liefst in combinatie van beiden en dat zal je hier dan ook alleen maar tegenkomen.

P.S. Ook de Over mij pagina is volledig vernieuwd waar je een deel van dit bericht terugleest.

Ben reuze benieuwd wat jullie van prikkelendepraatjes.nl vinden. En wat doen jullie om jezelf én je bezoekers te inspireren op je blog/kanaal?

Previous Post Next Post