Levensdingen

Nederlandse streetfood van de straat?

Streetfood, in andere landen is het populair. In Nederland ook, maar het blijft voorlopig bij evenementen en een pilot in Amsterdam. Waarom vinden we het nog niet massaal op straat?

Streetfood, gat in de Nederlandse markt
Overal ter wereld kun je heerlijk en gezond eten op straat. Zo zie je in Azië veel eettentjes dicht op elkaar met betaalbare, vers bereide gerechtjes. In Nederland is dat nog niet echt het geval. Naast de patat, loempia’s en oliebollenkramen -de ouderwetse vette hap- is gezond en lekker duurzaam voedsel -streetfood- nog maar weinig te zien en te krijgen. Gelukkig is de smaakvolle hype in de vorm van foodtruckfestivals, die in Amerika is ontstaan, overgevlogen naar Nederlandse bodem. En ze zijn hot! Afgelopen zomer stond bijna in elke stad of zelfs dorp wel een reeks aan trucks met gezond, lekker en duurzaam voedsel. Waar wij Nederlanders zo naar snakken.

Dit is de eerste alinea van mijn artikel die ik heb geschreven voor SPAT, Schrijf Platform Aanstormend Talent. Lees mijn hele artikel hier. (opent in een nieuw venster)

Previous Post Next Post