Auw of wauw, Creabea

[Review] De natuur in huis met wanddecoratie van Saal Digital Nederland

Saal Digital was op zoek naar testers voor wanddecoratie. Een zelfgekozen product in ruil voor een eerlijke review en foto? No problemo! Ik besloot een eigen gemaakte natuurfoto bij ze te laten afdrukken met veel details en intense kleuren. Een goede test 🙂

#SaalDigitalNederland
Saal Digital is een bedrijf dat verschillende fotoproducten levert: van fotoboeken tot wanddecoraties, van kaarten tot posters en kalenders. Ik kende ze nog niet en bij de bestelling kwam ik er pas achter dat ze zijn gevestigd in Duitsland. Ze hebben namelijk (ook) een Nederlandstalige website en service. Ik was erg benieuwd naar de wanddecoratie dus foto’s maken, kiezen en bestellen maar!

Eenvoudig en handig bestellen
Dat bestellen ging erg eenvoudig. Saal Digital heeft handige software die heel gebruiksvriendelijk is. Nadat je die hebt gedownload, doorloop je duidelijk en snel in een overzicht de verschillende opties. Zo kun je als eerste kiezen uit het materiaal zoals aluminium, canvas of acryl glas. Dan selecteer je de grootte, de dikte en als laatste het ophangsysteem. Ik heb gekozen voor een Alu-Dibond in de grootte 40×60 cm met een standaard ophangsysteem. Je kan voorbeelden bekijken van de ophangsystemen en aangezien ik daar niet bekend mee ben (simpele spijkers) vond ik dat erg handig. Als je alles hebt ingevuld, zie je gelijk de berekening in kosten en wat je totaal kwijt bent. Bij mijn bestelling was dat €52,90 voor de producten zelf dus hier komen dan nog de verzendkosten (4,95 euro) en BTW kosten overheen. Na nog enkele stappen zoals het invullen van je adres en de betaling, bestel je het product.

Veilige en snelle levering
Na de bestelling op een zaterdag was het ‘wachten’ totdat de bel ging met een pakketje. En dat was sneller dan ik dacht; binnen 3 werkdagen op de woensdag! Dat vind ik erg snel en ik was dan ook aangenaam verrast. De wanddecoratie was goed ingepakt in karton met een folie en plastic over de producten. Wat ik verder opmerkte: de bestelling zelf is geheel in het Duits en dat kan ik wel begrijpen, maar ik kan me voorstellen dat het niet voor iedereen te volgen is. Dus beter is álle communicatie van A tot Z in het Nederlands.

Hoe ophangen?
Het ophangsysteem bestaat uit twee onderdelen die je op de achterkant plakt en dan haakt achter een spijker. In ons geval hadden we op de plek al twee gaten en wilden we niet de muur nog meer beschadigen (huurhuis), dus kochten we zelfklevende haakjes van Tesa. Klinkt als dé oplossing, maar het was geen succes! De één bleef muurvast zitten en de ander bleef nog geen seconde hangen en moesten we er toch met de bovenste laag er af trekken. Beetje zuur… Uiteindelijk heb ik er maar smalle haakjes (stalen duimen 30mm) in de muur getimmerd die je er zo weer uit kan halen zonder schade. Dát werkt, makkelijk en snel! Een tip voor blonde linkshandigen zoals wij 😛

Goede kwaliteit
Conclusie: de wanddeco is mooi gedrukt. Als ik kijk naar de kleuren en het contrast zijn deze erg netjes en scherp overgenomen. Bij Saal Digital kan je rekenen op handig bestellen, een snelle levering en een goede kwaliteit van producten. Een aanrader!


Hoezo wanddecoratie? BOOMdecoratie 😉

Standaard ophangsysteem zodat je geen lijst oid nodig hebt

Heb jij ook wanddecoratie met een zelf gekozen foto in huis hangen? Zo ja, waar heb je dat besteld en ben je daar tevreden over? Deel je ervaring!

Previous Post Next Post